Den første ransel

Husker du den dagen? Med sommerfugler i magen og tindrende øyne. Nyspissede blyanter lå på rad og rekke i penalet og sommerens nye fregner lyste om kapp med det spente smilet i det lille fjeset.

Kanskje har du bilder av den store dagen. Bilder som hjelper deg å huske hvilken kjole du hadde på deg eller hvordan formingslærerens hjemmeheklede vest falt ned rundt deg som et beskyttende sjal da dere hilste for første gang. Kanskje satte du deg ved siden av han som skulle bli bestevennen din, og som mangfoldige år senere satt på samme side av deg som forlover da du gifta deg.

Kanskje husker du ikke så mye, men en ting husker de aller fleste. Ranselen. Den nye, litt stive ranselen som hadde stått klar på rommet i flere uker allerede. Kanskje var den arvet etter storebror eller overtatt etter en kusine, men nå var den bare din. Selve symbolet på at du endelig var skolebarn. Tenk på det – du gikk på skolen!

Og husk – en ransel er ikke bare en ransel lenger! Det er mange hensyn man bør ta når spesielt de aller minste skal ha ny skolesekk.

  • Den bør ikke være for stor og skulderreimene må ikke være for brede.
  • Det er viktig med stropper som fordeler vekta godt på barnets kropp og hindrer at reimene sklir ned fra skuldrene.
  • Det er lurt om reimer og stropper er enkle å håndtere for barnet.
  • Flere rom i sekken gjør det enklere å fordele vekt – pakk alltid det tyngste inn mot barnets rygg.

Også må den være kul…

Skolestart markerer noe for oss alle. Både små og store ser mot denne dagen med skrekkblandet fryd. Den lille har plutselig blitt stor og strukket seg flerfoldige centimeter i løpet av sommeren. Buksene har blitt for korte og håret har blitt for langt. Foreldrene ser med stolthet, og et snev av vemod, der den håpefulle går inn i en fremtid som fortsatt ligger blank og ubrukt der fremme.

Vi ønsker alle lykke til!

Våre butikker har alt dere trenger til skolestart – og litt til! Og vi hjelper deg selvsagt med god og kyndig veiledning enten det gjelder ransler eller gode sko!

Skolesekk
Bildet er lånt fra BR Leker
Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s