Lyden av fellesferie

Du vet den stille lyden av mennesker som ikke er der. Lyden av noe som mangler. Den som kommer når påskens store hånd griper om Oslo sentrum og stilner all lyd. Den lyden har vi nå. Det er lyden av fellesferie.

Bilene bråker ikke like mye. De har ikke så dårlig tid nå. De trenger ikke vente på trege fotgjengere eller slite seg gjennom overbefolkede gatekryss. Bare en og annen turist er på vei gjennom de ellers så hektiske veiene fra A til Å. Hverdagsveiene. For nå er det ferieveiene som er travle. De veiene vi bruker når vi har gjester. Og gjester har vi! Langs kaier og brygger. På hoteller og restauranter. I butikker og på torg – det bugner av dem. På nysgjerrig vandring gjennom en by som på en måte hviler der den ligger og speiler seg i vannet.

Det er litt roligere inne hos oss også. De mange pendlerne glimrer med sitt feriefravær. Den vanlige morgenkaffen må vente litt til og de travle gangene har satt ned tempoet. Det rusles mere nå. Rusle inn i en ny dag med litt mindre stress og jag. For i fellesferien er det tiden som nytes og livet som skal leves. Det er en is når man selv vil og det er late innedager om regnet kommer. Det er ferieturer og hjemmetid. Det er en stille tid.

For selv om vi lever annerledes og jobber over alt, så tar vi oss fri disse ukene. Hvert fall mange av oss. Noen reiser langt, mens andre nyter den tomme byen. Andre tar ansvar og holder hjulene i gang, men felles for oss alle er at akkurat disse ukene skiller seg fra alle de andre i året vi er i.

For det er fellesferie. Og lyden av fellesferien er helt spesiell…

Alle våre butikker og serveringssteder holder selvsagt oppe som vanlig gjennom hele fellesferien. 

_MG_0315

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s