Sommerbok i hengekøya

Den varme vinden stryker deg over de bare leggene. De siste solstrålene som når nederst i hagen spiller lekent gjennom løvet og varmer lett i den milde vinden. Hengekøya svinger sakte frem og tilbake, og i fanget ditt ligger den. boken du har villet lese så alt for lenge. Det har bare ikke blitt tid.

For i hverdagens krav til prestasjon, trening, handling, sosialisering og tidlige kvelder blir boken liggende der. Som en stadig påminnelse om det du har lyst til, men som du aldri får tid til. En liten stemme som forteller deg at du heller ikke denne vinteren satt mange nok kvelder i stua og leste bok forran peisen. Den litt dårlige samvittigheten for at du heller så en serie eller film. At du ikke leste nok denne våren heller. Enda det var planen.

Man skal lese når man har tid. Når man orker å fokusere, sette seg inn i en historie. Man skal glede seg til den nye boka, se frem til å kjenne at man orker å ta inn alle ordene. Å klare å lese når alt annet koker er ikke alltid så lett.

Men når man leser når man har ferie; ja da får ferien enda en dimensjon. Du dykker inn i din egen verden, tar grep om tiden og drømmer deg bort. De skrevne ordene tegner bilder for deg og tar deg med inn i en spennende krim eller et vakkert, skjønnlitterært landskap. Kanskje vil du lære mer eller oppdage noe nytt, og uansett vil du føle at ferien ga deg noe hverdagen ikke har gitt deg på lenge.

Og i det ferien er ferdig, og du leser den siste siden, er det kanskje med et litt vemodig, men allikevel lykkelig sukk at du tar farvel med en verden du har besøkt for siste gang.

Stikk innom våre to bokhandlere, ARK Pocket Shop og Tanum, for tips til årets ferielektyre. 

DSC_0588

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s