Reseptfri glede

Foto Ida Brekke

Ingen ganger er så kalde som de på et sykehus. Når redselen for hva dagen vil bringe griper tak i hjertet ditt og klemmer til som en klo. Fremtiden er så uviss og hverdagen har blitt ugjenkjennelig.

Alene mot verden. Alene mot alt. I en lang rekke av like dager. Dager der man venter på en endring som man ikke vet om kommer. Et lyspunkt man ikke vet om man får se. Bleke ansikt passerer deg. Øyne med tomme blikk. Skritt som knapt kan høres. Det er stille på en underlig måte. Alle snakker lavt til hverandre, som om de ikke vil vekke det som ikke vekkes skal.

Så hører du den. I det fjerne.

En klukkende barnelatter har fått vinger og flyr gjennom dørsprekken. Som et malerskrin med magiske evner strømmer den vakre lyden ut og maler omgivelsene med glade farger. Den få hoder til å se opp og rygger til å rette seg ut. Små smil brer seg ut i de bleke ansiktene og i øyekroken former det seg en liten tåre.

For det lille barnet har dagen blitt litt lysere. Behandlingen gjør ikke lenger like vondt og lyset har kommet inn i rommet. Det er farger og tøys og bobler og ballonger. Det er små bamser som tøyseopereres og plutselig er man ikke lenger inne i det forhatte sykehusrommet. Sammen med leken har man flyttet seg til et sted langt bort, der dagene igjen handler om å leke og lære og le…

Det er Lille Bolla med Gorilla. Som er Lilla. Det Marion Meis, Marsipan og Pelikini. Det er varme klemmer og store smil. Og det er et takknemlig blikk fra en sliten mamma…

Å tilbringe mye tid på et sykehus er ikke gøy, enten du er liten eller stor.

Å kunne trylle frem barnelatteren i de lange dagene er noe av det fineste vi kan bidra til.

Verdens beste reseptfrie medisin – helt uten bivirkninger. Levert av verdens fineste Sykehusklovner…

Hvert år arrangerer Byporten Shopping, Oslo S. og Østbanehallen et stort utemarked. På denne dagen flytter mange av våre butikker og spisesteder ut på Jernbanetorget, og alle inntekter fra vaffelsalg, barneaktiviteter og loddsalg går uavkortet til Sykehusklovnene på Rikshospitalet. 

Kom og bli med på vår store Markedsdag den 16/6 fra 10-18!

Foto av Bjørg Hexeberg
Foto av Bjørg Hexeberg
Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s