Bytterett

Så sitter du der da, med en genser du aldri vil gå med eller fire eksemplarer av den samme boka. Ingen trenger tre stavmiksere og du har strengt tatt ikke veldig behov for en popcornmaskin heller. En ny hårføhner derimot – det hadde vært noe!

Men hvilke rettigheter har du egentlig? Når gaven du har fått slettes ikke passer eller Tante Turid ikke har forholdt seg til ønskelista til ungene, er det fristende å bare levere alt tilbake til butikken, ta med seg pengene ut igjen og gå bananas på romjulssalget! Men så enkelt er det ikke.

Er du for eksempel klar over at du har forsvinnende få rettigheter? At lovverket beskytter butikken mer enn deg?

For det er ikke sånn at butikken plikter å la deg få bytte julegaven du aldri ønsket deg. Heldigvis for oss kunder har det skjedd store endringer på byttemulighetene våre de siste årene. Rundt jul gir de aller fleste butikker en raus bytteperiode. Det er alikevel ikke sånn at man kan vente med byttingen til langt ut i januar, så vær oppmerksom på dette på dette. Det hjelper ikke å rope høyt om butikken har gitt deg beskjed om når du skulle ha vært innom…

Noen butikker gir deg åpent kjøp i en lang periode. Ja, noen lar deg til og med teste gaven i flere uker, før du må bestemme deg. Sørg da for at du har fått med den dokumentasjonen de krever for å eventuelt komme tilbake med varen når avgjørelsen er tatt.

Og har du handlet på nett og oppdaget at det du trodde var en stor, vakker dukke strengt tatt er en hårløs minityrbaby som slettes ikke svarer til forventningene – ja, da har du angrerett med loven i ryggen. Men denne gjelder kun om du ikke har handlet fysisk i en butikk…

Så om du har noen gaver du ønsker å bytte er det ingen vits å vente! Vi er hvert fall klare til å hjelpe deg.

Etter noen rolige dager med stengte porter, åpner vi dørene for årets ROMJULSSALG onsdag 27. desember, tredje juledag, som vanlig klokken 10.00! 

DSC_0266

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s