Den onde influensaen

Du kjenner den kommer snikende. Sammen med den friske, kalde høstluften som fyller lungene og får deg til å kjenne at en ny årstid er her. Du tar på en ekstra tykk genser og trekker lua godt ned i panna. Du vurderer mammas gamle “bomullsdotter-i-ørene”-triks, men innser i siste liten at det neppe har noen funksjon utover å gjøre det enda vanskeligere å høre noe.

Halsen kjennes ut som piggtråd, feberen stiger i takt med klokka som tikker mot lunsj og du begynner å innse at det ikke finnes noen vei tilbake. Det er bare å krype til korset. Kaste inn håndkle. Årets influensa er på vei og du må bare lide deg gjennom!

Det er ingenting som egentlig hjelper når influensaen først er et faktum. Det hjelper selvsagt med litt ekstra omsorg og kjærlighet, men du blir ikke frisk. Du blir ikke frisk før kroppen har blitt helt ferdig med å gjøre jobben sin. Bekjempe viruset som herjer i kroppen og gjør at alle ledd verker, det dundrer i hodet og feberen river deg ut og inn av søvn.

En influensa er ikke en forkjølelse. En infuensa går ikke over på noen dager. Den jobber seg sakte, men sikkert gjennom alle faser og slår deg ut i uke etter uke. Ofte så mye som tre. Det eneste du kan gjøre er å hvile, sove og drikke mye vann. Og kanskje be om litt spesialpleie hjemme.

Men det du kan gjøre, det som virkelig kan gjøre en forskjell, det er å ta influensavaksine. Da hjelper du kanskje ikke bare for deg selv, men de rundt deg også!

Akkurat nå har Praxisklikken på Byporten fått inn årets influensavaksine og de har drop in hver dag. For kun 360 kroner slipper du å bli slått ut i flere uker – til glede for både deg og arbeidsgiveren din!

Husk at du må sitte og vente 20 minutter etter at du har tatt en vaksine!

God influensasesong!

kranke familie

Følg oss gjerne på Facebook og Instagram!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s