Sommerstille

Så har roen senket seg. Det er akkurat som om veggene puster ut. Byens mange innbyggere har dratt et annet sted. Og de besøkende hviler i en fluktstol et sted. Det er sommer i Oslo. Og det er Sommerstille i hele byen.

Du vet den følelsen når varmen legger seg som et lokk over byen? Det er akkurat som om asfalten suger til seg alle lyder. At alt bare synker ned i den. Folka er borte, bilene står stille. Trikkene beveger seg litt langsommere og kattene smyger seg rundt hushjørnene.

Og inne på Byporten er det svalt og godt. Det summer lavt av stemmekoret til de som har trukket inn. De sitter spredt. Har tatt av seg solbrillene og latt bena hvile. Det er akkurat som om varmen ute har sløvet alt som skjer inne. Det går som i sakte film. Smilene sitter løsere enn ellers, mens kroppen føles litt tung. Litt sommersløv.

I de varme dagene spiser vi is sammen. Tar pauser i sola, trekker ut når vi kan. Vi som står inne i den svale verdenen trekker ut i den varme virkeligheten. Kjenner huden nesten nuppe seg i møte med den stekende sola. For vi ser den nesten ikke. Vi kjenner ikke den sommeren som gjør kundene så blide.

Men vi fornemmer den. På de som kommer inn. Vi ser det på de litt røde skuldrene og i de sommerglade øynene. Vi kjenner igjen sommeren på de strålende smilene og vet at når arbeidsdagen er over ligger fortsatt oslo der. Med sin varme asfalt og sin rolige puls.

For en sommerkveld i Oslo er ikke som en sommerkveld noe annet sted. Der Operaen og Festningen speiler seg i vannet som møter himmelen farget i rødt der ute i horisonten.

Det er sommerstille i byen.

Og det er sommerstille i Porten…

Følg oss gjerne på Facebook og Instagram!

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s