Den store drømmen

Orkesteret er klart. Dirigenten angir takten. Hardpixen ligger knust i et hjørne og små runde merker viser hvor hun har gått. En hånd stryker bort et hårstrå ingen andre kan se. En annen retter på en skulderstropp, rister på en tutu. Lyset i salen slukkes og en liten pikes drøm er på vei til å utfolde seg på den store scenen nede ved vannet…

Det er ikke langt fra Byporten til Operaen. Og i en drøm er det ikke langt fra den vakre ballettkjolen og ned til scenelysene heller. Det tar bare ett sekund. Og vi ser det i øynene på den lille piken. Hvordan hun nesten kan kjenne varmen fra lampene. Hvordan musikken fyller henne med en berusende følelse av å bæres frem av publikums forventninger.

Det lyser av henne. Kinnene blir farget med et rosa skjær og hun drukner nesten i all tyll og silke der inne. De små hendene stryker over de blanke skoene med den harde gipstuppen. Hun ser for seg hvordan hun svever over scenen i høye, lange hopp og svimlende piruetter. Armene hennes blir lange og myke som en svanehals og bevegelsene er like elegante som en svales stup i en sen sommerkveld.

Når drømmer får slippe seg fri skapes øyeblikk som virker så levende at du nesten kan tro de er virkelige.

Og i andre kan få se hvordan den lille piken lar seg rive med og kjenne på det som nesten føles helt sant. Og hvem vet? Kanskje er det nettopp denne lille piken som en jul skal forelske seg i en nøtteprins på scenen ved vannet. Kanskje er det hun som skal løftes av publikums brusende applaus når sceneteppet går ned og enda et lite pikebarn har begynt å drømme der nede i salen.

Vi vet ikke, men vi lar henne leve i drømmen en liten stund til…

Følg oss gjerne på Facebook og Instagram!

_MG_0424
Ballettdrømmen kan bli litt virkeligere hos DODA
Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s