Ferietid

De løper bare nå. På tå. Fortere enn vinden kan ta dem. De løper til Flytog og hjemovertog. De skal rekke frem og tilbake, reise bort og ut. De tar med seg noe på veien, en koffert, en mappe til passet. En bok her og en genser der. De er på farta. De er folk i farta!

Det blir sånn når ferien nærmer seg. Byporten forvandles til et levende reisefølge. Alle skal et sted, men nesten ingen skal dit sammen. Men vi merker det alle sammen. At noe er i gjære. Det sitrer liksom litt av forventninger og drømmer. Samtalene er om det samme hvor enn du snur deg.

«Vi skal på hytta. Det er der jeg slapper av aller best.»

Oslo blir litt ekstra travel akkurat nå. En liten stund. Så mange av oss skal ut. Reise bort. Og samtidig kommer det så mange som skal hit. Se hvem vi er. Høre hva vi sier. De er på besøk. De er midt i sin ferie. Og så blander de seg. De som skal ut og de som skal inn.

«Jeg håper bare været blir fint. Ellers blir det jo ikke det samme…»

Noen kjøper solkrem. For det er jo det man skal når det er sommer. Helst flere typer. Andre velger seg en paraply. Skal kanskje ikke så langt. Har mista litt troen på det fine været.

«Da jeg var liten var det alltid fint vær om sommeren»

Lurer på hva de som er små nå vil huske. Husker de det fine været eller de mange dagene med regn og innetid? Vil de minnes skrubbsår på knærne eller togturen til Bestefar? Vil de minnes at de gikk gjennom porten på veien til sommeren?

Vi vil hvert fall huske at de fikk fri…

Følg oss gjerne på Facebook og Instagram!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s