HØR DA!!!

Hvordan tror du det ville vært? Å ikke høre. Ikke vite hva de bak deg snakker om. Ikke klare å oppfatte samtalen om mange snakker samtidig. En ensomhet man ikke klarer å forklare, for du er jo med – du får bare ikke delta.

Det skal ikke mye til før hørselen blir skadet. En av de viktigste sansene våre. Den som gjør at vi kan forstå, være en del av. Å være annerledes kan være tungt. Å ikke høre er kanskje en av de tyngste annerledeshetene.

Men å høre en evig lyd er også annerledes. Og ubehagelig. Tenk deg at det aldri blir stille. At det suser og piper. At stillheten aldri klarer å tvinge seg gjennom. Aldri får kontroll. Tenk at 350.000 nordmenn opplever dette hver eneste dag. I en hverdag der roen aldri helt trenger gjennom. Der man ikke lenger kan ligge i gresset og høre det gro, for den evige lyden overdøver det lille stille.

Og ørene våre tåler så mye mindre enn vi tror!

Du vil kanskje ikke gjette det, men du kan høre på biltrafikk i åtte timer, men bare to og halv time med gressklipping! Du tåler 47 minutter på motorsykkelen, men 105 dB, som tilsvarer hodetelefoner på høyt volum, der når du grensa etter 4 minutter. Og det kanskje aller mest skremmende:

Ørene dine tåler 28 sekunder på rockekonsert…

Vi vet det jo. Eller; vi har ganske sikkert hørt det. Ett eller annet sted. En eller annen gang.

Kanskje vi skal høre etter. Kanskje vi skal tenke over det en gang til. Vurdere det på nytt. Brukt de øreproppene man har liggende der ett eller annet sted. Kanskje til og med vurdert noen nye.

Møt årets store festivalsesong med et annerledes syn på ørene dine. En annen omsorg. En annen kunnskap.

Hør da!

For alltid…

Følg oss gjerne på Facebook og Instagram!

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s